VG nett melder at et økende antall bileiere melder bilene sine stjålet etter å ha glemt hvor de parkerte. Problemet sies å ha sammenheng med de ekstreme påkjenningene folk utsettes for i julestria.

Glemske bileiere etterlyser sine kjære gjennom alle tilgjengelige kanaler

Glemske bileiere etterlyser sine kjære gjennom alle tilgjengelige kanaler

Bare i hovedstaden anslås antallet bileiere som valser rundt i parkeringshusene på jakt etter sine bortglemte biler til over hundre. Barnevernet har i enkelte tilfeller grepet inn og omplassert de glemske bileiernes barn da de etter tre-fire dagers leting fremdeles ikke har kommet hjem etter handleturen sin. På Grefsen i Oslo har en gruppe sosionomer nå endelig satt situasjonen på dagsorden ved å lansere kampanjen “Gi barna til de glemske parkeringshusparkererne en verdig jul”.  

Sosialarbeider Olusegun Olabanjokola (29) forteller at Frelsesarmeen allerede i flere uker har kjørt suppe og pledd til letende bileiere i byens parkeringshus, men at ingen så langt har tatt hånd om de virkelige ofrene, de glemske bileiernes familier.

– Vi er glade for at Opplysningskontoret kan bidra til å øke oppmerksomheten rundt saken, og håper at folk gir så det monner, sier pressetalskvinne Anne Lise Schaeffer-Iversen og legger til at pengene hovedsaklig skal gå til mat, omsorg og noen symbolske julegaver til parkeringshusofrene i denne vanskelige tiden.

Ved å legge igjen kortnummer, utløpsdato, sikkerhetskode, epostadresse, telefonnummer samt PIN-kode på SIM-kortet  i kommentarfeltet kan du bidra til å lette belastningen for P-plassofrene.

Tagged with →