bloggbyline-synne

Den norske Statskirken tilbyr nå hjelp mot et økende samfunnsproblem, nemlig onde ånder og spøkelser som til stadighet tar seg til rette i våre institusjoner for eldre og syke. Det er betryggende å vite at vi har kompetente statstjenestemenn som treffer de nødvendige tiltak – i dette tilfellet bønn, salmesang og kaffe.

Sognepresten i Karasjok driver i følge Dagbladet ut ånder 3-4 ganger i året. Biskop Per Oskar Kjølaas sier at det å be for bygningsmasse er en av Kirkens aller viktigste oppgaver. Dette er det vanskelig å være uenig i, og Synne synes dette er utmerket forvaltning av fellesskapets midler. Vi holder oss jo allerede med en prinsesse som tror på engler, så hvorfor skulle vi ikke også subsidiere de som tror på livets mer mørke sider?

Gale menn i kjole med fårete smil fungerer nok til å skremme lettutdrivelige småmonstre og sjeler med litt urolig søvnmønster. Det vi i Opplysningskontoret derimot er litt skeptiske til, er om kirkekaffe og havremakroner er nok til å drive ut de mer gjenstridige bankeåndene. Tør vi foreslå følgende velprøvde utrustning, velkjent fra den amerikanske dokumentaren “Ghostbusters” (1984):

ghostbusters
(Bilde fra www.buycostumes.com (lettere justert)).

Skulle det være behov for en mer geistlig vinkling, finnes det alternativer, som nedenfor.

Fra The Exorcist III

Fra The Exorcist III

Siden pengene tydeligvis brenner i lomma på Kirkens menn for tida, regner vi i Opplysningskontoret med en solid sjekk i posten for konsulentbistanden.


Tagged with →