I går kom det fram at den siktede Frp-toppen Trond Birkedal ga seg ut for å være en jente på nettet, for å unge menn til å sende nakenbilder. Nå viser det seg at sentrale partmedlemmer latet som de var rasister i håp om å lokke til seg velgere.

Halgrim Halskjær med Kinamann-parodien som tok fjorårets fylkesårsmøtet i Vest-Agder Frp med storm. (Flickr/CC/Bobbie)

“VÅKN OPP! DET ISLAMSKE KALIFATET BANKER PÅ DØRA. SNART GÅR ALLE I BURKA. HELT SANT, ÆRESORD”. Ved hjelp av denne typen meldinger skal personer sentralt plassert i Fremskrittspartiet forsøkt å skaffe partiet stemmer.

Nå står tidligere Frp-strateg og angrende synder Kyle-Stanley Jacobsen fram som varsler. Han håper med det å få en slutt på den negative partitrenden.

Hjemmesnekrede innvandrerregnskap

– Jo flere velgere vi fikk, jo dristigere ble vi. Etterhvert var nesten av mine meningsytringer på nettet skrevet utelukkende i Caps lock.  Jeg brukte ord som sufi-islam og kalifat uten tanke på deres meningsinnhold. Jeg regnet meg fram til innvandrerregnskap på en gammel kalkulator hvor 5- og 7-tastene hadde hengt seg opp.

Jacobsen advarer nå andre partimedlemmer mot denne oppførselen.

– Det er som en rus mens det varer. Du får hundrevis av feilstavede støtteerklæringer i kommentarfeltene, og partiet øker på meningsmålingene. Men da jeg innså at vi kunne havne i regjering med forventning om at vi utførte alt det vi hadde rablet ned på nettet, ja, da skjønte jeg at det var gått for langt.