Den Norske Lægeforening og NAV skriver i en felles pressemelding at de fra nå av ikke lenger anser seg som kompetente til å vurdere hvem som skal få uføretrygd. Dette ansvaret skal nå overføres til en komité bestående av politikere fra Fremskrittspartiet.

Norske leger gleder seg til å få bedre tid til å sjekke søte sykepleiere. (Foto: interplast/Flickr/CC)

Norske leger gleder seg til å få bedre tid til å sjekke søte sykepleiere.

 

Lægeforeningens 2. nestleder Bjørnar von Darm sier til Opplysningskontoret: – Vi leger er ufattelig lettlurte. Det skyldes vel dårlig moral og litt for lett tilgang på reseptbelagt medisin. Vi trenger hjelp fra noen med bedre vurderingsevne, og Frp-politikere har jo i en årrekke utmerket seg med en uslåelig evne til å påpeke feil og mangler hos andre.

Bakgrunnen for pressemeldingen er nok et FrP-utspill som kritiserer kravmentaliteten blant folk som ikke gidder å bidra til samfunnet, og som vil rydde opp i “systemet” bestående av trygdeleger og politikere.

Den nye komitéens leder, varaordfører i Aurskog/Høland Kåre Kveite, sier til Opplysningskontoret at “man trenger ikke mange år på skole for å se om folk er sjuke eller ikke, bare litt sunt bondevett”. Han varsler at kravene for å få uføretrygd skal strammes betydelig inn. – Folk må lære seg å se mulighetene i sine små helseplager. Har du brukket ryggen, er det fortsatt 205 knokler og bein i kroppen som er hele. Har du Alzheimer, har du jo en unik evne til å glemme motgang og komme deg videre. Og en person med spaltet personlighet bør jo slettes ikke uføretrygdes, snarere kan vedkommende holde to eller flere jobber samtidig.

von Darm i Lægeforeningen sier han er lettet: – Vi har jo lenge hatt på følelsen at Frp har mye bedre greie på dette enn oss. Nå gleder vi oss til å få bedre tid til det vi egentlig er gode til, nemlig å sjekke opp snertne sykepleiere.

Tagged with →