Frp legger ned partikontoret og starter neste uke opp som pr-byrå under navnet Second House – to the Right. Etter det OK kjenner til er mannen bak planen Frps rådgiver Bjarne Håkon Hanssen.

Hanssen med sin kollega Hen ning Hansen reiser nå land og strand med en kampanje for å liberalisere norske orddelingsregler. (Flickr/CC/Troms Arbeiderparti)

Det blåser fortsatt hardt omkring Frp. OK har snakket med politisk rådgiver i hovedorganisasjonen, Jørgen Hjulstad, om de dramatiske ukene.

– Kan du forklare hvordan partiet har kommet seg gjennom den siste tiden?

– At vi har holdt oss på beina, skyldes en persons innsats alene.

– Partileder Siv Jensen?

– Neida, hun ruger bare i fosterstilling i en krok på partikontoret og gjentar igjen og igjen at hun er forferdet.

– Generalsekretær Geir Mo?

– Nei, nei, han er jo mer upopulær blant våre medlemmer enn Mubarak på Tahrir-plassen. Jeg tenker selvsagt på vår nye rådgiver Bjarne Håkon Hanssen. Han har holdt Frp-skuta på rett kjøl de siste dagene. Og nå er humøret endelig tilbake for fullt.

Men har ikke skandalen gått mer inn på dere?

– På ingen mate. Det hele var faktisk Bjarne Håkons idé. Da han begynte å undervise oss om krisehåndtering sa han: For å kunne håndtere en krise, må dere først skape krisen. Da får dere masse oppmerksomhet. Den bruker dere til å slutt som politisk parti og begynne som pr-byrå, forteller Hjulstad.

– Det er bakgrunnen for at vi neste uke åpner vi nye kontorer bak Slottet. Som pr-byrået Second House – to the Right. Vår første kunde blir faktisk First House, som vi skal hjelpe med å håndtere skandalen omkring at Bjarne Håkon Hanssen har jobbet for oss.