Soldaten som uttalte til et manneblad at “å krige er bedre enn sex”, blir nå innkalt på teppet. Sekondløytnant Bjørnar Brandtzæg i Forsvarsdepartement reagerer sterkt: – Norge er ikke i krig. Det er allierte støtteoperasjoner som er bedre enn sex.

Kongsberg våpenfabrikks M7-C5 blir markedsført som "Orgasmemakeren". (Flickr/CC/Matt Morgan)

– Vi reagerer naturlig nok veldig sterkt på denne uttalelsen, fordi den er i strid med Folkeretten. Norge er ikke i krig i Afghanistan, vi deltar i væpnende aksjoner til støtte for den allierte innsats i landet, sier sekondløytnant Bjørnar Brandtzæg i Forsvardepartementet.

– Dere er kanskje også kritiske til det seksuelle referansen?

– Neida, neida. Bruken av seksuelle metaforer legger vi oss ikke opp i. Det er ingen tvil om at endorfinene som skilles ut i kroppen ved tanken på å skyte andre mennesker kan knyttes til kjønnsdriften. Nettopp derfor er ikke det norske forsvaret engstelige for homofile i tjenesten. Vi er trygge på at seksuelle spenninger blir forløst i kampsituasjoner.

Brandtzæg forteller at han er aller mest skuffet over redaktøren i mannebladet Alfa.

– Da vi fikk høre at Magnus Rønningen, profilert festfikser og forfatter av “Oppskriften – for deg som vil opp og fram”, skulle publisere en artikkel om Afghanistan-krigen tenkte vi i forsvarsledelsen at “endelig noen som kan få fram nyansene i det indre sjelslivet til et ungt menneske i kamp”, sukker han.

– Vi så for oss et nytt “Intet nytt fra Vestfronten” eller noe i retning av Kurt Vonneguts 2. Verdenskrig-epos “Slaughterhouse Five”. Men det er sikkert bare desken som har rotet det til igjen. Vi lover å gi dem en ny sjanse og har derfor sagt ja til å sponse Alfas reportasje om Linni Meister på ellevill boot camp.

Tagged with →