bloggbyline-gravem3

Gørild Mauseth saksøker NRK og kanskje TV2 fordi de bruker et klipp fra den inntil nylig lite omtalte filmen Brent av frost. Mauseth viser seg såkalt “frontalt naken” i rollen som “Lillian (naken kvinne i båt)” (IMDb). Dette opplever hun i dag som “svært krenkende” i følge talskvinne Agnete Haaland.

Bjørnar Brødmoen gir ikke opp sin heroiske kamp for å unngå å bli lest

Bjørnar Brødmoen gir ikke opp sin heroiske kamp for å unngå å bli lest

Andre kunstnere følger nå i Mauseths fotspor. Den fallerte eks-radikaleren Bjørnar Brødmoen har nå gått til sak mot Pax forlag fordi hans barnebok fra 1972, Pål Pott har røde knær, nylig solgte to eksemplarer på Mammut-salget på Tronsmo bokhandel i Oslo.

– Jeg hadde aldri trodd at boka faktisk ville bli lest, sier Brødmoen til Opplysningskontoret. – Jeg hadde en klausul i kontrakten min om at boka aldri skulle selges, og ihvertfall ikke leses. Når dette nå har skjedd, føler jeg meg ikke bare dypt krenket – jeg er i sjokk.

Brødmoen måtte tenke seg godt om før han gikk til sak mot forlaget. – Men dette er en fight jeg bare må ta, sier Brødmoen, men innrømmer at kostnadene kan bli store: – Jeg frykter nå at jeg aldri mer kan få gitt ut bøker ingen leser.

Les mer om berømte sex-scener her

Tagged with →