Folk flest begynner å bli utålmodige etter å få innblikk i hvordan det norske Eurovision Song Contest-håpet, Aleksander Rybak har det i dagene før den avgjørende finalen 16. mai. Tilliten til norsk presse står på spill, hevder pro-Rybak-demonstranter.

FAIRYTALE: Aleksander Rybaks evne til å engasjere er et eventyr uten sidestykke i norsk populærkultur. (FOTO:philippe leroyer/CC/Flickr)

FAIRYTALE: Aleksander Rybaks evne til å engasjere er et eventyr uten sidestykke i norsk populærkultur. (FOTO:philippe leroyer/CC/Flickr)

Foran Dagbladets lokaler i havnelageret i Oslo har det i løpet av morgentimene samlet seg en amper forsamling. Facebookgruppen “Vi som vil vite mer om Aleksander Rybak” har trommet sammen den harde kjernen for en demonstrasjon i det journalistene ankommer arbeidsplassen.

– Aleksander er Best!, roper gruppeadministrator Torill Iversen (22) – Ingen protest!, svarer resten av gruppen av full hals.

– Hva med å vise webtv-klipp av Aleksander som øver på fele, Aleksander som møter utenlandsk presse eller Aleksander som forteller mer fra sin komplekse kjærlighetsfortid? -Hva med et møte med bestemoren i Hviterussland? foreslår pressetalskvinne Gry Sogneland (36) i det hun forsøker å trøste sitt gråtende barn. -Jeg vet at det er i overkant mange norske journalister i Moskva for tiden, hvorfor hører vi så lite fra dem?

– Vi vil at Aleksander Rybak skal få en fair sjanse til å bli kjent i Norge, ja sågar i verden, og da mener vi at norsk presse må bidra med spalteplass og positiv, optimistisk omtale sier nylig innmeldt gruppemedlem Johannes Sæther.

Internasjonal interesse

Utenlandsk presse har selvsagt møtt mannsterke opp som de alltid gjør når en Aleksander Rybak-relatert begivenhet finner sted. Yoki Yamashito, syndikert skandinaviakorrespondent fra Tokyo kastet seg på ettermiddagsflyet fra sin base i Stockholm straks hun fikk høre om opptøyene via Facebook.

Se opplysningskontorets nye Rybak-skjorte

Se opplysningskontorets nye Rybak-skjorte

– Japanerne ligger litt etter resten av verden, men nå har også vi fått øynene opp for den unge, sjarmerende mangafiguren Rybak, forteller hun heseblesende mens hun betaler taxisjåføren og legger på sprang mot episenteret for tumultene.

Demonstrasjonen er ventet å bevege seg i retning VG-huset i Akersgaten i løpet av ettermiddagen.

– Jeg vet det bare er timer til finalen går av stabelen, men forhåpentligvis bidrar vi til å lære media å ikke undervurdere folks interesse for storslagne begivenheter neste gang, avslutter pressetalskvinne Gry Sogneland .

(I det artikkelen publiseres, meldes det fra fra punktdemonstrasjonen at fire ugifte søstre fra Asker har startet sultestreik for saken og at en mann fra Nittedal vil tenne på seg selv dersom ikke pressen snart tar informasjonsbehovet til folk flest på alvor.)

Saken oppdateres fortløpende. Klikk “refresh” for siste versjon. Sist oppdatert 09.07

————————————-

Noen av de få publiserte nettartiklene om Rybak finner du her:

Rybak, Rybak, Rybak, Rybak, Rybak, GP, Rybak ,Rybak ,Rybak, Rybak