– Online-rasisme er jo bare en sosial greie, det er liksom ikke meningen å oppfordre til handling, sier Foreningen for norske online-rasister (FFNOR), som lover opprydning etter hendelsene 22/7. – Vi strever dessverre med å kaste ut rasistiske gærninger fra foreningen, de er vanskelig å skille fra alminnelige rasister.

(CC/Cruoely)

Online-rasistene ønsker ikke å bli satt i bås med vanlige rasister.

– Online-rasisme er den minst forpliktende formen for rasisme. Når vi skriver at vi hater den og den menneskerasen er det litt som når vi skriver at vi elsker et fotballag og hater et annet. F.eks. kan jeg som Manchester City-fan skrive på nettet at jeg hater Manchester United og at jeg som etnisk norsk hater etniske kasakher. Samtidig som jeg jo elsker fotball, og jeg jo elsker mennesker, likevel, forteller en av online-rasistene.

Irriterende innvandrere

– Vi er selvsagt klar over at Jesus var fra Midtøsten, at vi trenger noen til å vaske opp etter oss, noen som kan jobbe når vi uføretrygder oss, transportere oss rundt, være kundesupport for pc’en, servere oss mat som smaker noe, vaske rompa vår på eldrehjemmet. Vi er jo ikke dumme heller.

Men online-rasistene lar seg likevel provosere av opprøret i England.

– Det er så typisk innvandrere, komme til England og så forsvare landet fra angrep fra gale engelskmenn. Så irriterende.