SØNDRE PARADIS: Märtha Louises skytsengel Gabriel Brødfjell (42) har sagt fra seg engletittelen, og kommer fra neste uke til å kreve prosenter av inntektene fra Märtha Louises engleskole. Skytsengelen krever videre smusstillegg for å måtte ”jobbe utelukkende med sertifiserte gærninger”.

Brødfjell har med vekslende hell tidligere jobbet som skytsengel for Arne Treholt og Bjarte Flem. Han hadde vært uføretrygdet med muskel- og skjelettplager i over 20 år helt siden han hadde “en dårlig dag på jobben for Olof Palme” i 1986, da tilbudet om å jobbe for eks-prinsessen dukket opp.

– Sant å si blei jeg advart mot Märtha, innrømmer Brødfjell. – Forgjengeren min, Lucifer Berntsen, sa at forventningspresset var helt jævlig. Stå på pinne og spre roseduft seint og tidlig, levere indre sannhetskilde og livsessens til kvinner i overgangsalderen, fylle parafin på lysfontenen. Bare det å holde Ari Behn unna trøbbel er jo egentlig jobb for en hel engleskare.

– Det siste jeg hørte var at det hadde gått til helvete med Lucifer, sier Brødfjell alvorlig. – Han blei vel utbrent og ga faen.

– Det har vært en uskreven regel blant engler at vi ikke skal tjene penger på virksomheten vår, fortsetter eks-engelen. – Men selv om jeg kanskje bare er en vrangforestilling i et forvirret sinn, kjenner jeg rettighetene mine. Dessuten må jo fjærene børstes og bruses daglig og roseprisene for tida er drithøye.

Brødfjell har nå registrert et enmannsforetak i Brønnøysund innen næringen “beskyttelseskonsulentformidling”. Målet er å spare nok til å på sikt kunne trekke seg tilbake til en timeshareleilighet i Søndre Paradis.

Tagged with →