Norsk Forening for Ekstremt Tungnemme (NOFET) takker i dag norske medier for den grundige dekningen av Michael Jacksons dødsfall. – Vanligvis omtales en nyhet i mediene én gang, og ferdig med det, sier talsperson Børre Brødmoen (32). – Da er det mange ekstremt tungnemme som faller av lasset.

Michael Jackson slik de ekstremt tungnemme husker ham. (Foto: roadsidepictures/CC).

Michael Jackson slik de ekstremt tungnemme husker ham. (Foto: roadsidepictures/CC).

Da erkjennelsen om Michael Jacksons død så smått begynte å synke inn i NOFETs lokaler sent i går kveld, var stemningen først preget av sjokk og vantro. – Jeg hadde akkurat fått med meg at en ung, afroamerikansk gutt hadde startet en gruppe sammen med storebrødrene sine, sier ekstremt tungnemme Brødmoen. – Og så er han plutselig død. Det er ikke til å tro, sier han.

Brødmoen syntes likevel det var et lyspunkt at mediene endelig tok seg bryet med å forklare en nyhet ordentlig. – Det er mange av oss som må få nyhetene inn med teskje for å forstå noe som helst. I dette tilfellet har vi fått dem intravenøst. Det er bare å berømme Dagbladet og VG for fantastisk grundig arbeid, sier Brødmoen før han må ta en pause i intervjuet: NOFETs ekstremt tungnemme sekretær bryter sammen idet hun leser Dagbladets 249. oppslag om saken og innser at “the King of Pop” faktisk er død.

Børre Brødmoen håper dekningen av Jacksons dødsfall kan bli en modell for framtidig nyhetsformidling: – Jeg tror mange flere tungnemme hadde lest aviser hvis de hadde inneholdt bare en nyhet i uka, sier han. – Mange klager over sviktende valgdeltakelse. Men hvis mediene hadde begrenset seg til å omtale ett politisk parti, hvor enkelt hadde det ikke vært å velge da, spør han retorisk.

– Spørsmålet blir bare hvem som skal erstatte Michael i Jackson Five nå, sier Brødmoen. – Jeg holder en knapp på han som vant Grand Prix, hva heter han igjen – Stig van Eijk?

——————————-

mer her, her, her