Regjeringskilder avviser at stemningen i kollegiet er på frysepunktet til tross for at regjeringsbygget i ettermiddag var dekket av to meter tykk is.- En fin mulighet til å få gjort unna ski- og skøytedagen tidlig i år, sier førstesekretær ved statsministerens forværelse Bjørnar Brandtzæg.

Brandtzæg avdramatiserte situasjonen i formiddagstimene: – Det er for så vidt riktig at en liten kaldfront mellom Utdanning og Kommunal kan ha utvklet seg over tid. Men det ligger overhodet ikke noe dramatisk i dette, det er bare airconditioningen som fusker litt.

Da det flere timer senere likevel ikke var tegn til tøvær, så Brandtzæg seg likevel nødt til å be Brann- og Redningsetaten hakke seg gjennom pakkisen. (Saken forts. under bildet)

DRAMATISK: I ettermiddag hadde redningsmannskaper fremdeles ikke full oversikt over skadestedet. Evakuerte regjeringskilder frykter skadene kan velte planene om ny rød-grønn regjering etter stortingsvalget i 2013 (Foto: Wikimedia/ok.org)

– Vi ble svært overrasket over å finne Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen fastfrosset til herredoen med Finnmarks Dagblad knuget mellom fingrene, sier Brandtzæg, som antar statsråden må ha sittet der siden noen sist hørte fra ham i november 2009.

– Han likte å sitte der og drømme seg bort over skipenes anløpstider i Vardø, sier Brandtzæg. – Jaja, sånn kan det gå. Vi får prøve å tine ham opp igjen, men velgerne merker vel ikke så mye fra eller til uansett.

Den harde isen gikk over til sørpe etter hvert som redningsmannskapene hakket seg videre innover. De ble snart vâr en søtlig, ubestemmelig lukt fra kommunalministerens kontor. – Da vi åpnet døren, fant vi Kristin Halvorsen, Liv Signe Navarsete og Navarsetes zen-coach sittende på gulvet i lotusstilling med hver sin pipe i munnen og “Songs from a Secret Garden” fra stereoen.

Liv Signe Navarsete holdt en improvisert pressekonferanse på stedet: – Kristin og jeg har gjenopprettet balansen mellom yin og yang, forklarte statsråden. – Isfronten er borte. Peace out.

Kristin Halvorsen hevdet på sin side at det “ikke var noen vonde følelser mellom henne og Navarsete”, ut over en stikkende, knivskarp smerte mellom skulderbladene fra tid til annen – Men vi får ta ny vurdering i morgen når jeg ikke er høy som en monstermast, avsluttet hun.