Senterpartiets strateger er i villrede etter at Ap tilsynelatende torpederte partiets forsøk på å forby religiøse krenkelser. Ifølge Jens Stoltenberg skal Muhammed-tegninger, Opplysningskontoret og Life of Brian nå ikke lenger bare være lovlige, men kjempekjempesuperlovlige. I går ble det også kjent at ikke en gang kirken ønsket beskyttelse av Senterpartiets røslige bondenever. Senterpartiet trekker nå forslaget.

En optimistisk Bjørnar Skjevdal i lykkeligere omstendigheter: Den dagen han skjønte hvordan bysykkelordningen fungerer (foto: nafmo/CC/Flickr).

En optimistisk Bjørnar Skjevdal foran Stortinget i lykkeligere omstendigheter: Den dagen han skjønte hvordan bysykkelordningen fungerer (foto: nafmo/CC/Flickr).

Seniorrådgiver i partiets tankesmie AGROTANK, Bjørnar Skjevdal, hastet i ettermiddag fram og tilbake i stortingskorridorene på hvileløs jakt etter noe å lovbeskytte. Til slutt rev han Siv Jensen (FrP) løs fra et intervju med TV2, der hun uttrykte sjokk og vantro over Regjeringens håndtering av saken.

– Ja! Vi vil forby ytringer som sjokkerer, sier Skjevdal med armen rundt Jensen, henvendt til Opplysningskontoret. – Bare tenk på hvilke overmenneskelige belastninger Siv Jensen blir utsatt for. Hva tror du det gjør med blodtrykket og følelseslivet til et menneske å gå inn i dypt sjokk før ni-nyhetene hver eneste kveld? Vi kommer til å legge fram en stortingsmelding som går ut på høring …

I et anfall av morsinstinkter rusker Siv Jensen Skjevdal i det tynne håret og hvisker: – Det er over, Bjørnar. Vi klarer oss uten deg. Gå hjem og sov nå.


Mer Opplysningsstoff om blasfemiparagrafen her.

Tagged with →