Mens iranske ungdommer var samlet til folkefest i Teherans gater, satt SV-politiker Inge Ryan i et ferdigfinansiert enerom på landets fremste sykehus og småfrøs i sine demokratiske rettigheter.

(Wikimedia Commons)

(Wikimedia Commons/Harry Wad)

Ryan har blitt blitt en martyr for problemene i norsk helsevesen. Nå må helsepolitikerne reagere, tordner Ap-politiker Bjarne Håkon Hanssen.

– Men det er vel du som er helseminister?

– Nettopp, det viser ansvarsfraskrivelse på høyeste hold. Og dette skal en småkald Inge Ryan måtte finne seg i?

Hanssen forteller åpent om den vanskelig telefonsamtalen med Ryan.

– Uten frykt for represalier, tok Inge kontakt med meg. Han kunne risikert både å miste fjernkontrollen til tv’en eller færre kiwi på fruktfatet sitt.

Stemmen til helseminister Hanssen slår sprekker.  

– Jeg orker ikke engang å tenke på hvordan han med fingre skjelvende av kjølig trekk tastet nummeret mitt. Og så å høre den hese stemmen hans….

Men nå lover en gråtkvalt Bjarne Håkon Hanssen å ta saken i egne hender. Han har bedt Snåsamannen om å fjerneregulere temperaturen på pasientrommene på Ullevål.

– Og om jeg må, vil jeg omsvøpe meg i de grønne velurgardinene i Regjeringskvartalets kantine og marsjere mot Stortinget! hoier en kampklar minister.

I en tilstøtende sak skal eksperter nå ha funnet den svarte boksen i vrakrestene etter Bjarne Håkon Hanssens politiske karriere.

Mer fra OKs dekning av saken: Bjarne Håkon Hanssen legger seg flat – oppå Ahmadinejad