Norske politikere tar endelig steget fra å følge utviklingen løpende til å vise handlekraft overfor Iran. Helseminister Bjarne Håkon Hanssen er nå flydd til Teheran og har kastet seg inn i saken med hele sin tyngde – oppå Irans president Mahmood Ahmadinejad.

Ifølge internasjonale eksperter skal den sittende, eller rettere sagt liggende, president Ahmadinejad være i ferd med å bukke under for fysiske presset fra den norske regjeringen.

(Foto: Wikimedia Commons/Harry Wad)

(Foto: Wikimedia Commons/Harry Wad)

Regjeringen gjorde i formiddag et hastevedtak og hadde ikke tid til å lage en bedre dekkhistorie enn at en eller annen stortingsrepresentant fra SV hadde fått lungebetennelse og var misfornøyd med at Ullevål sykehus ikke straks ga ham en ny, frisk lunge.

Som en del av dekkoperasjonen, og for å forvirre iransk statlig media, later norske opposisjonspolitikere som om de synes Hanssens bekymring for sin venn er det verste som hender i verden om dagen.

– Jeg vurderte å la Snåsamannen ordne opp i det hele, han er like god på islamistutdrivelse som kolikk, men jeg fikk jo så mye kritikk sist jeg konsulterte ham, sier Bjarne Håkon Hanssen til OK.

– Så da fikk vi heller gjøre det på gamlemåten, humrer en humør- og pølsefylt helseminister fra horisontalposisjon oppå en stadig blekere iransk president.