Barnevernet aksjonerte sent i går kveld overfor Aurskog/Høland-kvinnen Brunhild Brømsebro (34) etter at hun nektet å melde seg inn i Facebook-gruppen ”Vi som elsker barna våre”.

Barnevernet så seg nødt til å frata Brømsebro foreldreretten til lille Bjørnar (2) etter at hun på tross av gjentatte oppfordringer fra venninnen Linda-Chantelle Rennebust (35) nektet å endre statusfeltet sitt til ”Jeg elsker barna mine ♥ De er kanskje ikke perfekt, og de har sikkert gjort sine feil. Men de er mine for alltid ! Og jeg elsker dem betingelsesløst ♥”.

– Vi kan ikke tolke dette på annen måte enn at Brømsebro ikke elsker barnet sitt, og at hun på et tidspunkt åpner for å gi ham bort eller selge ham helt eller delvis, sier førstekonsulent Perly Skraufoss i Aurskog/Høland barnevernsetat. – Vi måtte gripe inn før hun ga ham bort til omstreifende rumenere eller solgte nyrene hans på det illegale organmarkedet.

Lille Bjørnar er nå omplassert til en familie som kan gi ham den sosialmediale oppmerksomhet han trenger.

Aurskog/Høland-kvinnen har imidlertid vært i barnevernets søkelys lenge: – Vi fikk bekymringsmeldinger fra publikum om at Brømsebro viste en foruroligende Facebook-atferd, sier Skraufoss. – Hun avsto for eksempel fra å trykke “like” på et meget søtt bilde av Linda-Chantelles lille hjerteknuser Tallulah Iselin, og avslo invitasjon til gruppen “Vi som ønsker at pedofile skal kjøres sakte gjennom en kjøttkvern mens de tvinges til å høre på Odd Nordstoga”.

– Vi fant etter hvert grunn til å sette spørsmålstegn ved hvorvidt Brømsebro egentlig likte barn, påpeker Skraufoss, som framhever at barnevernet nå er i ferd med å rulle opp et omfattende nettverk av kvinner mistenkt for sosialmedial omsorgssvikt.

Brømsebro hadde nettopp fått en ny gnu til sin Farmville og var ikke tilgjengelig for kommentar i kveld.