Etter å brukt ettermiddagen på å bombe Taliban-frontlinjer i Tora Bora-fjellene, er forsøksperson Glenn-Arne Jøtul allikevel litt skuffet over at hans nye Apple iPad ikke er mulig å skrive med.

Hunden til Glenn-Arne synes det beste med å være på internett er at ingen vet at han er en hund. (Flickr/CC/Accidental Angel)

Hunden til Knut-Are synes det beste med å være på internett er at ingen vet at han er en hund. (Flickr/CC/Accidental Angel)

Blant teknotilhengere er det glede og skuffelse over den nye iPad fra Apple.

– Jeg merker at jeg savner muligheten til å uttrykke meg språklig, sier 26 år gamle Glenn-Arne, som knoter ned en enkel melding på det banebrytende touchtastaturet.

– Bare se her, sier han og peker på skjermen hvor det står “J£#g hetter Glln–arn*e”.

På den lyse siden ser Jøtul for seg et framtidsscenario hvor rettskrivning viker plass for mer operative menneskelige handlinger.

– Selv om jeg knapt kan gjøre meg forstått med iPad’en, vil jeg, i tillegg til å drive krigføring i fjerntliggende land, ha stor glede av å legge inn internasjonal menneskerettighetskamp-portrettfargefilter og å få stemmen min til å høres ut som en robot. I framtiden vil trolig også avatarer stå for det meste av mellommenneskelig kontakt, slik at vanlige mennesker kan fokusere mer på å være på nettet.

Samtidig venter Glenn-Arne spent på at Apple skal tilby telefonfunksjon på iPhonen hans:

– Muligheten til å taste noen sifre for så å kunne snakke med et annet menneske, som ikke befinner seg i samme rommet som meg, ja, det er utenfor min fatteevne.

Tagged with →