Garderobevakt ved Arbeiderpartiets kontor, Brynjar Smith (73), er forferdet over at kollegaen, resepsjonist Asbjørn Kristoffersen, i dag sammenlikner snikislamiseringen av Norge med nazistenes invasjon 9. april. – Analysene hans er jo helt vanvittige. Alle fornuftige mennesker vet at 9. april aldri skjedde, men var en iscenesettelse av en hemmelig avtale mellom Quisling, Nygaardsvold, frimurerne og marsboere.

Brynjar Smith (bildet) er sjokkert over sin mangeårige kollega (Foto: Thomas Hawk/Flickr/CC).

Garderobevakt Brynjar Smith (bildet) er sjokkert over sin mangeårige kollega (Foto: Thomas Hawk/Flickr/CC).

– Jeg skjønner at han Asbjørn har fått smaken på rampelyset. Men jeg trodde ærlig talt at vi gutta i første etasje hadde en soleklar intensjonsavtale om å ikke gå til pressen før vi har hatt en grundig diskusjon internt, sier Smith til Opplysningskontoret.

– Jeg fant ut tverrsummen av Jaglands 36.9 er 18 – hvis du bytter ut tallene med bokstavene i alfabetet, hva får du da? Jo, Adolf Hitler. Men Asbjørn overtalte meg til å holde kjeft. Han fikk meg også til å legge lokk på min avsløring av at Martin Kolberg døde i 1997 og ble erstattet av en reptil med latex-maske. Og at snøvlinga til Thorvald Stoltenberg skyldtes at Bondevik i en årrekke forsøkte å passivisere ham ved hjelp av deler av hans arsenal av reseptbelagt medisin.

– Men når Asbjørn kommer opp med en liten filleteori får han førsteoppslag i VG. Det er faen meg ukollegialt, påpeker Smith.

Smith venter nå et ras av kontroversielle utspill fra ansatte fra de lavere sjikt i partiorganisasjonene: – Reinholderen borte hos Rød Ungdom hevder å ha DNA-bevis for at Aslak Sira Myhre og Mia Gundersen er en og samme person, avslutter Smith.