Ønsker du å frigjøre deg fra seksuell interesse fra menn, men synes hijab er ubehagelig og tungvint? Fortvil ikke: Opplysningskontoret viser deg hvordan du med enkle grep effektivt fjerner enhver seksuell interesse fra det mannlige kjønn.

Fig. 1

Fig. 1. (Foto: Laundry Broad/Flickr/CC)

Forskningen har talt. Hijab er ikke kvinneundertrykkende, men kvinnefrigjørende: Den beskytter kvinner mot menns ”seksualiserte blikk”. Som mann er det vanskelig å fullt ut fatte omfanget av frihetsfølelsen dette må gi, men ledende sosialantropologer forsikrer oss om at den er betydelig.

Fig. 2 (foto: hrtmnstrf/Flickr/CC)

Fig. 2 (foto: hrtmnstrf/Flickr/CC)

Opplysningskontoret synes det er flott at kvinner på denne måten tar ansvar for egen sikkerhet. Som det gamle ordtaket sier: Det finnes ikke seksuelle overgripere, bare usømmelige klær.

Men mange har kontaktet oss i det siste og etterlyst alternativer til hijab. Er det virkelig nødvendig å dekke til hodet for å beskytte seg mot manneplagen?

Svaret er nei. Her er tre enkle metoder som kan brukes både av muslimer og andre.

Fig. 3. (Foto: Morten Liebach/Flickr/CC).

Fig. 3. (Foto: Morten Liebach/Flickr/CC).

1. Hårklipp: Istedenfor å dekke til håret – klipp det på en ukledelig måte. Her er det bare fantasien som setter grenser, men vårt mannlige testpanel reagerte med særlig sterk vemmelse på disse to eksemplene (fig. 1 og 2).

2. Andre klesplagg: Hijab er billig, men ukomfortabelt og har dårlige egenskaper i varmt eller fuktig vær. Dessuten kan det ikke fullstendig utelukkes at menn iblant tenner seksuelt på andre kroppsdeler enn kvinners hår. Går det an å kombinere komfort med aseksualitet? Svaret er ja.

En allværsjakke (fig. 3) gjør deg både stygg og god og varm. Beskytter også mot sædflekker om uhellet likevel skulle være ute.

Fig. 4. (Foto: malingering/Flickr/CC).

Fig. 4. (Foto: malingering/Flickr/CC).

Med en haremsbukse (fig. 4) – også kjent som ”shit catcher” – garanterer vi deg at menns seksualiserte blikk vil erstattes av en ubehagelig, men harmløs hånlatter.

Andre plagg som på en fiffig måte kombinerer komfort og manneskremming er crocs, snowjogs, morsomme hatter og kunst- og håndverksskolelooken (hornbriller, grønn/orangemønstret kjole, gjerne i kombinasjon med punkt 1 over).

3. Grimaser: Jevnlig bruk anbefales ikke, da forskning viser at du kan bli sånn. Men grimaser kan i nødsfall fungere som et humant alternativ til pepperspray mot potensielle voldtektsforbrytere (dvs. alle menn). Dersom en mann kommer innenfor en radius på fem meter, kan du for eksempel kopiere denne kvinnens ansiktsuttrykk (fig. 5). All erfaring tilsier at det mannlige seksualiserte blikk vil avta.

Fig. 5 (Foto: leia/CC/Flickr).

Fig. 5 (Foto: leia/CC/Flickr).

Dersom alt dette skulle svikte, prøv dårlig kroppshygiene, skingrende latter og østfolddialekt. Hvis du fortsatt opplever mannlige seksualiserte blikk, er din tiltrekningskraft sannsynligvis så sterk at vi anbefaler niqab, burka, eller rett og slett å holde seg hjemme.

Stem på Bloggrevyen