Den muslimske lederskikkelsen Yusuf al-Qaradawi vil møte samtlige norske jøder for å ”oppklare eventuelle misforståelser” angående hans hyllest til Adolf Hitler og jødeutryddelsen. – Det er viktig at vi kommer i kontakt med absolutt alle jøder i Norge, slik at vi kan få en endelig løsning på dette problemet, sier al-Qaradawi til Opplysningskontoret.

Fra Auschwitz, der jødene i følge al-Qaradawi fikk sin "himmelske straff" iverksatt av Hitler (Foto: closelyobserved.com/Flickr/CC).

Fra Auschwitz, der jødene i følge al-Qaradawi fikk sin

Møtet skal finne sted i garderobeanlegget i Valhall i Oslo. Al-Qaradawi ber om at jødene stiller med et åpent sinn og legger igjen eventuelle fordommer og gassmasker i døra.

Al-Qaradawi ser for seg at dette møtet skal være den første i rekken av seminarer med grupper som føler seg støtt av ytterliggående islamister. – Etter at dialogen med jødene er avsluttet en gang for alle, vil jeg gjerne samle alle norske homofile til en konferanse. De homofile bes møte opp på den nedlagte Krøderen Stasjon for transport med Krøderbanen til Leirsted Vikersund, der massemøtet vil finne sted.

Forstander i det islamske forbundet i Norge, Basim Ghozlan, ønsker al-Qaradawi velkommen. – Vi i det Islamske Forbundet kan ingen verdens ting om politikk eller historie eller krig og fred og sånn, men al-Qaradawi er en veldig respektert religiøs leder som både jøder og homoer bør ha mye å lære av. Dessuten er han veldig from og lite kravstor – det eneste han har bedt om til Valhall-møtet er 100 meter piggtråd og noen beholdere med cyanidgass – hva nå enn det er han skal med det.

Siste: Islamsk Råd i Norge tar, i motsetning til det Islamske Forbundets representant, avstand fra al-Qaradawis uttalelser.

Tagged with →