Via et klarsynt medium sier tvillingparet som nylig ble abortert fra en voldtatt niåring i Brasil at det er utrolig takknemlig for at den katolske kirken har bannlyst deres mormor. – Det betyr virkelig mye for oss at den katolske kirken dømmer bestemor til å brenne evig i helvete for vår skyld.

Erkebiskopen Jose ... , her fotografert mens han dunker en stjerne i hodet i et eldgammelt katolsk rituale, er kompromissløs i sin kamp for de svake.

Erkebiskopen Jose Cardoso Sobrinho, er kompromissløs i sin kamp for de svake. Her fotografert mens han dunker en stjerne i hodet i et eldgammelt katolsk ritual. (Foto: Alexandre Severo/Flickr/CC)

Den norske pateren Pål Bratbak sier at dette er et fryktelig, fryktelig dilemma som nærmest sprenger grensene for den jevne katolikks fatteevne. – På den ene siden kunne niåringen dødd dersom hun fødte barna, og det ville jo vært litt synd om hun opplevde dette i tillegg til å bli voldtatt av stefaren. På den annen side må vi katolikker alltid ta de svakes parti, og ingen kan vel være uenige i at en niåring er mye sterkere enn et foster.

Tvillingparet er rørt over denne omtanken. – Mange katolske prester ville vært bløthjertede og tilgitt menneskene som reddet vår mors liv, ikke bare han som voldtok henne. Vi er overlykkelige over at kirken er prinsippfaste i sitt forsvar av det ufødte liv på bekostning av det fødte, sier de og påperker videre at det er et betydelig plaster på såret at abortlegene og mormoren nå vil bli utsatt for brennende svovel til evig tid.

Selv den kolossale intellektuelle kapasiteten til Janne Haaland Matlary er ikke tilstrekkelig til å kommentere bannlysingen entydig, da hun i motsetning til jomfrufødsler, vann som blir gjort til vin og døde som blir levende ikke har detaljert førstehåndskunnskap om saken.

Tvillingene uttrykker stor forståelse for den katolske kirkens linje i barneabortspørsmål: – Vi skjønner jo at aborter blant barn som blir gravide ikke kan tillates. Når man kjenner seksualvanene til patere og biskoper, kan man spørre seg om hvordan det da skulle gått med medlemstallet til den katolske kirka.

Stem på Bloggrevyen