Tutta Bache-Wiig i VM-komitéen tripper etter å vise verden ekte nasjonalisme. – Jeg tror vi  har sett nok av den surmaga egyptiske nasjonalismen nå. Splitter jo befolkningen og er forferdelig politisk, da. Gi meg en N-O-R-G-E!

(Flickr/CC/Andy Fowler)

– Har du sett alle de sinnataggene på Tahrir-plassen, eller? Er det mulig? I Holmenkollen garanterer jeg bare smil og lutter livsglede, kvitrer Tutta Bache-Wiig i arrangementskomitéen.

– Og så reagerer jeg på måten de behandler flaggene sine på. Henger dem rundt halsen og på tankser. Hallo, hørt om flaggstenger? Og det hadde ikke akkurat skadet med et festelig ansiktsmalt flagg heller, da.

God butikk

Bache-Wiig viser OK omkring på VM-arenaen.

– På Gratishaugen alene regner vi med å tjene millioner. Tenk hva egypterne ville tjent på å ta inngangspenger på Tahrir-plassen.

Så forteller hun med tung stemme om den dramtiske konflikten omkring plasseringen av Kong Olav-statuen.

– Jeg unner ikke min verste fiende å gå gjennom det jeg har vært igjennom i det siste, for å si det sånn.

Plagiat

Hennes stemme blir alvorlig.

– Men jeg synes jo litt synd på egyptere, også. Ikke lett å få verdens oppmerksomhet uten et drabelig Kollenbrøl. I Kollen har vi en stolt tradisjon på å heie på alle nasjoner – demokratier eller diktaturer!

Nå har imdlertid VM-arrangørene saksøkt de egyptiske opprørerne for plagiat av Ski-VM-sangen fra 1982.

– Alle husker “Gullfeber’n herjer, alle er smittet, snart skal vi få suksess. VM i Oslo, i to og atti, vil gi oss svar på det.”Bare hør på denne likheten: “Revolusjonsfeber’n herjer, alle er smittet, snart skal vi få demokrati. Hosni Mubarak, på to og åtti, vil gi oss svar på det.” Er det mulig, liksom?

Tagged with →