Suksesshistorien Amy Whinehouse har fått Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) til å vurdere å dele ut gratis heroin til rusmisbrukere.

Flere informasjonsbyråer jobber allerede med konseptutviklingsfasen i det nye gratis-prosjektet

Flere informasjonsbyråer jobber allerede med konseptutviklingsfasen i det nye gratis-prosjektet

– Det var Whinehouses ektemanns resolutte helsepolitiske grep som hindret Whinehouse i å bli del av det voksende klientsamfunnet kalt “helsekøen” sier Hanssen til Opplysningskontoret.

Hanssen sikter til saken i dagens VGnett hvor Whinehouse-ektemannen med det kronglete navnet Blake Fielder-Civil gråtende innrømmer at han ødela noe vakkert ved å gjøre kona til heroinjunkie.

– Det at hun har fått litt mer markerte ansiktstrekk i det siste er vel noe man får leve med, sier Hanssen. Hovedpoenget i denne saken er at heroinister er flinke til å stille egendiagnose (jeg er sjuk som faen) og ditto flinke til å medisinere seg selv (trenger ett skudd ass). Samfunnet får med dette en enorm gevinst i at færre søker offentlig legehjelp for småplager de i bunn og grunn kan fixe selv, forklarer Hanssen som har stor tro på langtidsvirkningene av gratis heroin.

Vi planlegger et kickoff-arrangement på Plata til våren med blant annet Amy Whinehouse, Pete Doherty og Joachim Nielsen. De to første har allerede bekreftet at de stiller opp, den siste har vi ikke fått kontakt med, men vi jobber med saken avslutter Hanssen.

Les også: Narkomane er ikke rusmisbrukere

Også Dagbladet formidler Hanssens tanker

Les også om Knut som vil ha gratis heroin