Far og manager til bloggfenomen Voe er fra seg av begeistring for Xoe, en 14 år gammel blogger han har adoptert fra Korea. – Hun er 2.0-versjonen av Voe og er langt bedre i stand til å møte de stadig voksende forventningene hos lesere og annonsører.

Xoe, slik koreanske bloggere kjenner henne. (Flickr/CC/Suntamu)

Blogg-Norge er fortsatt i sjokk etter at bloggfenomenet Voe nå slutter å blogge.

– Jeg ble nødt til å oppgradere fra Voe etter at hennes driftskostnader bare fortsatte å øke. De stadig kleskjøpene stod ikke i samsvar med et fallende annonsemarked. I tillegg begynte hun å interesse seg for gutter, forteller far og manager til Voe, Nic. Nereng.

Han viser stolt fram en asiatisk 14-åring som lar fingrene løpe på tastaturet og strør uanstrengt rundt seg med et firesifret vokabular med smileys.

– Hun kan sitte ved tastaturet ett døgn i strekk kun foret med en skål wasabierter. Og med en fortid som konsertpianist er det ingen ting å si på touchmetoden hennes. Så bringer hun et internasjonalt tilsnitt til bloggen, sier han og viser fram det siste blogginnlegget “Uææh til uren hud og flomkatastrofen i Sør-Øst Asia”.

Faren forklarer at Voe nå er satt ut i samfunnet igjen.

– Jeg tok henne med til utkanten av det lokale bysenteret. Jeg var både litt nervøs og stolt da jeg så henne ta sine første prøvende skritt mot sivilasjonen. Jeg har sagt at hun ikke skal frykte mellommenneskelig samkvem, men jeg er jo spesielt spent på hva som skjer når hun ikke lenger bare skal kommunisere med andre, men andre også skal kommunisere med henne.

Tagged with →