Bjørnar Brå (39) fra Moss har gjennomført et vågestykke ingen nordmann har gjort før ham: Han har klart seg i to uker på Ayia Napa uten å ta til seg annen næring enn vodka og Red Bull. I morgen lander hardhausen på Gardermoen.

Bjørnar Brå er ikke nådig i dommen over det kypriotiske sykehuset: - De har ikke TV3 her en gang, hevder han. (Foto: iambigred/CC).

Bjørnar Brå er ikke nådig i dommen over det kypriotiske sykehuset: - De har ikke TV3 her en gang, hevder han. (Foto: iambigred/CC).

Gladgutten fra Moss ligger nå på sykehus på Kypros etter å ha kollapset på nattklubben Scandanavian Loveshack natt til lørdag. Brå var på dette tidspunktet sterkt omtåket og ute av stand til å ta vare på seg selv. Han ble derfor båret til nærmeste taxiholdeplass av reisekameratene sine, brødrene Ronny og Remi Skumhoff. Følget fortsatte til legevakten i en taxitur vennene beskriver som ekstremt strabasiøs: – Bilen hadde ødelagt air-conditioning, mangelfullt renhold og dårlig støtdemping, noe som kan være veldig smertefullt når man har irritabel tykktarm, sånn som Ronny, påpeker Remi Skumhoff mens broren nikker i bakgrunnen.

Remi er ikke nådig i sin kritikk av Utenrikstjenestens innsats for kameraten: – Vi har ringt UD og bedt om sjåfører, tolker og ismaskin, men de har vært fullstendig handlingslammet. Idiotene har ikke en gang egen ambassade på Ayia Napa, sier en oppgitt Skumhoff, som kaster følgende tankevekkende brannfakkel inn i norsk samfunnsdebatt: – Hvordan skal vi få en ny Nansen eller Amundsen hvis velferdsstaten skal fortsette å svikte våghalsene blant oss? Er det meningen at eventyrerne skal klare seg helt selv? spør han retorisk.

Brå er på sin side usikker på om han nådde målet om å klare seg kun på vodka og Red Bull. – Det er mulig at det blei en gyros eller to en av kveldene, men du veit, man er ikke helt klar i toppen når man holder på sånn. Det viktigste er tross alt at jeg har fått presset mine egne grenser til det ekstreme, vist hva jeg er god for og ikke minst kommet bort fra kjerring og unger et par ukers tid.

Den modige, men uheldige eventyreren lover at det ikke er siste gang han preger nettavisenes forsider: – Jeg skal drikke igjen, sier Brå til Opplysningskontoret fra sykesenga. – Så snart jeg har funnet en leverdonor, lover jeg dere at jeg skal klare tre uker på Ibiza på Strawberry Daiquiri.

 

—-

Les om en annen norsk helt her, her og her.