Vinneren av det folkekjære programmet “Skal vi danse” (TV2) er verken Lene Alexandra, som gikk fra å være “jente” til å bli “kvinne”, Tshawe som gikk fra å være rapper til å bli “Hele Norges nasjonaltshawe” (i skarp konkuransse med flere titalls andre tshawer med nasjonale ambisjoner). Ei heller er det Kristian Ødegård som gikk fra å være Kristian til å bli programleder-Kristian eller Kathrine Moholt som ingen lenger husker hvor det ble av.

Nei, vinneren er Bjarne Tobias Ludvigsen fra Skræva kommune i Nordland.

Bjarne demonstrerer en cha cha cha på Skrævamart'n 2003

Bjarne demonstrerer en cha cha cha på Skrævamart'n 2002

– Jeg bestemte meg for å se om jeg kunne vinne “Skal vi danse” en dag på forsommeren og la meg straks i trening. Ingen i TV2 systemet besvarte henvendelsene mine angående påmeldingsskjema, men jeg var så innbitt at jeg nektet å gi opp. Ludvigsen bor alene i et lite rødt hus ytterst på Sørodden helt nord i kommunen, med et nedlagt postkontor som nermeste nabo.

Dette hindret imidlertid ikke Ludvigsen som raskt innså at han måtte finne løsninger heller enn å la seg stoppe av det formelle.

– Jeg har jo fulgt samtlige sesonger av “Skal vi danse” og kan litt av hvert om poengivning og slikt noe, så det var ikke vanskelig å tenke ut hvordan de ulike dommerne ville vurdere innsatsen min. Jeg satte opp ett skjema basert på samtlige dommeruttalelser de tre forrige sesongene og la inn en liten undervekting for å være på den sikre siden.

Også mangelen på en stabil dansepartner fant Ludvigsen en råd med:

-Kjerringa dro i 1982, så jeg måtte danse både den mannlige og den kvinnelige delen. Den mannlige delen er jeg så godt kjent med at jeg uten problemer kunne poengfeste egen innsats, men den kvinnelige delen måtte jeg ta opp på video og studere litt nøyere i etterkant.

Og resultatet Ludvigsen kom fram til er oppsiktsvekkende.  – Uansett hvordan jeg snur og vender på tallene så viser dommeravgjørelsene at jeg med unntak av to enkeltdanser slo Lene Alexandra. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at jeg faktisk vant hele konkurransen sier en tydelig forbløffet Ludvigsen til Opplysningskontoret.

Ludvigsen har oversendt videoopptakene av seg selv og fire ringpermer med dommeruttalelser til TV2.  -Premien ja, den skal komme godt med her ute i havgapet sier Ludvigsen som samtidig sender en varm tanke til Lene Alexandra. -Det blir nok et sjokk for henne, tenker jeg.

Siste utvikling i saken her

Tagged with →