Viking sliter også administrativt. Bunnlaget hadde ikke fått med seg at motstanderlaget Sarpsborg 08 var tatt ut i streik og spilte søndagens kamp som eneste lag. Resultatet ble et hederlig 0-2-nederlag etter to uheldige Viking-selvmål på slutten av kampen.

Åge Hareide kostet på seg et smil etter kampen og mente at kampen fram til baklengsmålene inneholdt mye god fotball og "stolte øyeblikk". (Wikimedia Commons/Jarle Vines)

– Jeg synes gutta gjør en god kamp. Riktignok var vi eneste lag på banen, men jeg registrerer at samspillet endelig sitter. Baklengsmålene er selvsagt uheldige, men gutta er slitne på slutten av kampen og blir gående litt i beina på hverandre, sier Viking-trener Åge Hareide, som også mener det ene målet ville være avblåst for innkast i trekket før om linjedommeren hadde vært tilstede.

– Jeg ga imidlertid aldri opp håpet om seier. En 2-0-ledelse er alltid skummelt, og jeg følte Sarpsborg levde farlig på slutten av kampen.

Positiv

Hareide forteller at han vil prøve å legge kampen bak seg og ta med seg det positive videre.

– Vi vinner sjansestatistikken klart. Og i store deler av kampen er det i realiteten bare et lag på banen.

Ikke streikebrytere

Ledelsen i Viking FK beklager i ettertid at laget hadde gjennomført kampen som eneste lag, understreker at det var en glipp og at de ikke ønsker å bli sett på som streikebrytere. Hareide på sin side kunne ikke garantere at han ikke vil sende guttene sine utpå selv om motstanderlaget Aalesund FK ikke møter opp i neste serierunde.

– Fotball dreier seg om å vinne kamper, og vi trenger alle de poengene og “stolte øyeblikkene” vi kan få.

Tagged with →