Den norske tråleren “Måsevær II” ble mandag kveld observert utenfor nordkysten av Somalia sammen med lokale speedbåter i et forsøk på å kapre ett eller annet.

Kaptein Bjørn Sivertsen forteller over satelittelefon at han og mannskapet på fire forlot Mørekysten for snart to måneder siden da de ble “så inni helvetes møkka drittleie” av å fø på resten Norge uten å få annet enn subsidier, velferdsgoder og blodslit til takk.

Måsvær II på vei mot urolige farvann

Måsvær II på vei mot urolige farvann

God stemning.

– Her i Somalia er stemningen elektrisk. Det hersker en gründerstemning og kameratskap uten like. Hvis noen av gutta på land klarer å skaffe en motor går andre i gang med å bygge en båt. Kalasjnikover dukker opp fra intet og vips har man et crew! Hjemme må man nærmest angi naboen til politiet for snylting på NAV for å få dem med til sjøs!

Læringskurven for “Måsevær II” har imidlertid vært bratt, og kapteinen forteller at det kan være vanskelig å kapre noe av verdi.

– Til å begynne med satset vi mest på ringnotsnurp med ulovlig maskeavstand, men det viste seg å bli dyrt i lengden. Vi hadde problemer med å få sendt nytt utstyr fra Norge etter at Hawalasystemet gikk dukken. Nå har også vi gått over til mer tradisjonelt utstyr som AK-47, macheter og RPG (rocket propelled grenade -red.anm.)

Gode fremtidsutsikter.

Mannskapet satser på å komme seg hjemover med fly fra Dubai til jul, men sier de returnerer like over nyttår.

– I motsetning til fisket hjemme, som etterhvert er så glissent at det er til å grine av, er Adenbukta så full av kapreobjekter med plirende “kom-og-ta-meg-blikk” at du kan gå tørrskodd fra nordkysten av Somalia og over til Yemen.

Kapteinen er ikke bekymret over meldingene om at flere hundre sjekter og fembøringer fra Nordland er observert i den engelske kanal på vei til piratvirksomhet, gull og grønne enger ved det forgjettede land, Somalia.
– Jeg startet selv som blåhvalkoker i sørishavet på femtitallet og tror at supertankere i Adenbukta er Guds gave til verdens kystbefolkning som plaster på såret for at han undervurderte etterspørselen etter blåhval.

Siste utviklingKaptein Bjørn Sivertsen angriper opplysningskontoret


Tagged with →