Foreningen Norske Vestkantkonvertitter (NVK) protesterer mot at sure fascistprester er i ferd med å gjøre deres katolisisme “dustete og umoderne”.

For mange katolske prester er en oppblåsbar korgutt av denne typen en fiffig løsning (foto: Dr Snafu/Flickr/CC).

For mange katolske prester er en oppblåsbar korgutt av denne typen en fiffig løsning (foto: Dr Snafu/Flickr/CC).

Pinochets bestevenn, kardinal Jorge Medina Estevez, refset nylig Madonna for å skape “lidderlige og urene tanker“. Denne sure fascistpresten er en av den katolske kirkens ledende skikkelser på verdensbasis.

Estevez er blant annet kjent for aldri å hatt ereksjon, selv ikke under korguttøvelsene. Dette skal i følge ledende katolikker være ny katolsk rekord, faktisk “mer katolsk enn paven”.

Foreningen Norske vestkantkonvertitter (NVK) har nå sendt et illsint protestbrev til Oslo Katolske Bispedømme. Foreningen består av nylig konverterte katolikker fra nedre del av Norges intellektuelle mellomsjikt, som Vetle Lid Larssen, Arne Berggren, Hans Fredrik Dahl, Jahn Otto Johansen, Gerhard Helskog og skribent Hanne Andrea Kraugerud.

– Da vi ble katollikker hadde vi sett for oss gull, røkelse, myrra og mystikk – glade, fete livsnyterprester med portvinsnese og skrukkete, søte, aseksuelle nonner. Litt lett livsfilosofi og åndelig veiledning. Puling og drikking på lørdag og skrifting på søndag. Å bruke vår åndelige oppvåkning for å sjekke damer på rødvinsfylla. Det vi ikke så for oss var sure fascistprester som surver over popmusikk, sier nestleder Armand von Brøndbo.

Vestkantkonvertittene er bekymret over at den katolske kirken er i utakt med tidsånden i flere spørsmål. – For noen år siden var det kanskje greit å være mot skilsmisse og homofili, men etter Vendela og Jan Thomas får det oss bare til å se dustete og umoderne ut.

NVK-medlemmene lurer nå på om katolisismen har blitt mer en belastning enn en fordel i sosietetslivet. – Vi har allerede vært i kontakt med sufistene, kabbalah-bevegelsen, baha’i-ene og zoroastrerne. Hvis ikke katolikkene skjerper seg snart, melder vi overgang til en av dem, avslutter von Brøndbo.