Etter at prislappen på det amerikanske kampflyprosjektet JSF er i ferd med å eskalere ut av stratosfæren har flere etterspurt troverdige alternativer. Den lokale Nannestadbedriften “Vi vil-Vi kan” mener å ha løsningen klar.

Disponent Roy Hansen inspiserer verkstedgruppa på Nannestadbedriften "Vi vil-Vi kan" Foto: ikkoskinen/creativecommons.org

Disponent Roy Hansen inspiserer verkstedgruppa på Nannestadbedriften

Disponent Roy Hansen ved “Vi vil-Vi kan” (VvVk) sier i en pressemelding at teknisk verksted-gruppa under ledelse av pensjonert vaktmester Rolf Gjerstad har lyktes i å utvikle et 5.generasjons kampfly, VvVk-G5, basert på planskisser funnet på internett, fire paller med reservedeler kjøpt på konkursauksjon og “noen småting” de hadde i skjulet fra før av.

– I motsetning til eksisterende kampfly på markedet består VvVk-G5 av 90% kortreiste, nedbrytbare og bærekraftige komponenter, forteller disponent Roy Hansen henrykt. Vi kan, dersom vi får fylkeskommunal støtte til tre nye årsverk levere en fullstendig Link-16 kompatibel, air-superiority, multi-role battle-platform til en brøkdel av prisen regjeringen etterspør.

VvVk er klare til å starte en separat produksjonslinje for sitt nye kampfly i låven vis-a-vis hovedgården på svært kort varsel dersom kommunen eller en annen investor legger inn vann, strøm og Riks-TV pakken slik arbeidsmiljøloven krever.

Tester EDB-gruppa har gjennomført med ekstra hjelp av miljøarbeider Hilde Steigan, viser at bedriftens kampfly, med en “kill-ratio” på 4:1, ligger langt foran det skandaløst dyre JSF som regjeringen allerede har bestemt seg for å kjøpe.

Miljøarbeider Hilde Steigan mener imidlertid at vinden er i ferd med å snu

-Vi skaper arbeidsplasser og vi setter Nannestad på kartet! Etterspørselen etter kortreiste produkter øker, og dersom vi også får svanemerket i boks ser vi egentlig ingen grunn til at ikke regjeringen skal snu i denne prinsipielt svært viktige saken.

————————————

Les også: Norske jagerfly vil kunne bære atomvåpen

Les mer om Opplysningskontorets dekning av kampflykjøpet her