Det litt bortglemte norske partiet Venstre er imponert av driftsresultatet Taliban legger fram i disse dager. Mens verdensøkonomien er i krise, har Taliban tjent 3,5 milliarder kroner på opiumproduksjon på ett år.

En delegasjon fra Taliban på skitur i Geir Ødegaards hjemtrakter.

En delegasjon fra Taliban på skitur i Geir Ødegaards hjemtrakter.

Geir Ødegaard er lokal Venstrepolitiker med rikspolitiske ambisjoner. Han sier til Opplysningskontoret at Venstre vil ha mye å lære av Taliban. – Dette er jo litt av en Askeladd-historie – en skikkelig gründersuksess. Her har vi en gjeng med unge karer med lite annet enn to tomme hender, en sterk overbevisning og pågangsmot, som starter en små og mellomstor bedrift og ender opp som stor arbeidsgiver med milliardomsetning. En slik suksess er dessverre utenkelig i Norge, med vårt papirvelde og skattenivå.

Venstre programfestet nylig utdeling av heroin på resept til norske rusmisbrukere. – Et sted må vi jo kjøpe heroinen fra, og også her kan Taliban vise seg å være en nyttig kontakt. Ryktene sier at de er villig til å gi kvantumsrabatter og at stoffet er premium vare.

Ødegaard har allerede hatt en Taliban-delegasjon på besøk, og blant annet tatt dem med på skitur i Aurskogsalpene (bildet). Neste skritt er en studietur sammen med resten av Venstres kommunestyregruppe i Aurskog/Høland, “så snart det har roet seg litt der borte”.

Mer om listige Talibantaktikker her

Tagged with →