Venstre krever at det offentlige tar ansvar for utdanningen av norske selvmordsbombere. – Vi ønsker ansvarlige selvmordsbombere med kulturkunnskap, respekt for liberale grunnverdier, personvern og privat eiendom, sier strateg i det lille, søte partiet Bjørge Grynhaug.

Ett av læreverkene Venstre har utviklet for selvmordsbomberutdanningen (laurel fan (CC)/OK).

Ifølge Grynhaug er det mye fordommer og uvitenhet om selvmordsbombing i Norge.

– I dag tenker nok mange på en selvmordsbomber som en litt merkelig, skummel type med masse skjegg som ikke snakker norsk. Men folk kan ha mange grunner for å sprenge seg – noen søker spenning, andre er spesielt interessert i sprengstoffteori, mens andre igjen kanskje har sett filmer som Olsenbanden og dynamitt-Harry og blitt fascinert av dem.

– I en statlig selvmordsbomberutdanning kan vi formidle at det kan være minst like spennende å sprenge seg med løskrutt som med dynamitt. De som av overbevisningsgrunner har problemer med å akseptere dette, kan vi oppfordre til å sprenge seg på folketomme plasser, forklarer Grynhaug.

Venstre har utarbeidet læreverkene 69 av 70 Jomfruer foretrekker løskrutt og Øde parkeringsplasseksplosjonsteori 1, 2 og 3 for å formidle disse poengene.

– Det er viktig at vi forklarer selvmordsbombere at vi forstår ønsket om å ville sprenge seg selv, men at vi synes det er greit hvis man sørger for å gjøre det på en måte som gjør at andre ikke kommer til skade, sier Grynhaug.

Grynhaug fremhever gårsdagens selvmordsbomber i Stockholm, som sprengte seg mens ingen andre var i nærheten, som en representant for en ”ny generasjon sosialt bevisste selvmordsbombere”. – Han ville vært en åpenbar kandidat til vårt doktorgradsprogram hvis ikke …, ja, du vet.

Minister for høyere utdanning og forskning Tora Aasland (SV) kommenterer utspillet med et overbærende, medfølende og litt moderlig “Åh, Venstre”.