Ikke bare kan uvedkommende ved hjelp av en mobiltelefon og passordet 0-0-0-0 ta kontroll over drikkevannet og kloakken i Oslo kommune. Nå avsløres det at Vann- og avløpsetaten har pisset opp sitt territorie i vannkanten rundt drikkevannskilder som Maridalsvannet.

Salget av flaskevann har økt dramatisk etter avsløringen. (Flickr/CC/Louis in Oslo)

Det var Halldis Puttgarden (54) som bor i Maridalen, som avslørte systemsvikten i vann- og avløpsetaten i Oslo.

– En kveld da jeg skulle stemme på Idol og tastet feil, så flommet plutselig kloakken ut av toalettet mitt. Utifra lydene å dømme, så trodde jeg først at det var Hank von Helvete som hulket over en av finalistene i Østlandsregionsfinalen. Men så kjente jeg stanken.

Gamlemåten

I forbindelse med oppklaringen av telefontrøbbelet har overvåkningsbilder vist etatsbyråkrater som regelrett pisser langs skogsvannene. Informasjonsrådgiver Bjørnar Brandzæg beklager på vegne av vann- og avløpsetaten i Oslo.

– På grunn av alle problemene med den elektroniske teleregistreringen, så ble vi nødt til å ta i bruk den gammeldagse metoden med registrering av drikkevannskilder. Vi forstår at enkelte reagerer, men jeg kan berolige med at dette systemet har fungert i flere hundre år.

Kommunen har allikevel funnet én gledelig nyhet.

– Nå vet vi i hvert fall hva som ligger bak fiskedøden i Akerselva.