Den svenske valpen Mandy har blitt offer for kyniske hundehandlere. Hun føler seg kraftig lurt etter å ha havnet hos en matmor som sannsynligvis både er uegnet til avl og støtter syke raseteorier. Les hennes rystende historie her.

Valpen Mandy kjenner seg lurt av en kynisk rasisthundehandlerbande (Foto: xanboozled/CC).

Valpen Mandy kjenner seg lurt av en kynisk rasisthundehandlerbande (Foto: xanboozled/CC).

– Da vi fikk høre på kennelen at en av oss skulle få mulighet til å bosette oss i Norge, slo jeg til med en gang, sier Mandy til Opplysningskontoret. – Jeg så fram til å løpe fritt i vakre, solfylte fjordlandskap med Aleksander Rybak ømt surrende fra en radio i det fjerne.

Men da Mandy ble presentert for sin nye matmor, fikk hun sjokk: – Det viste seg at eieren var overvektig, hadde uren hud og dårlige tenner. Det hjalp heller ikke at hun var bosatt i fuckings Namsos. Åge og Sambandet kan til nød gå an, men D.D.E.? Iblant lurer jeg på om dere mennesker er kollektivt hjerneskadde, sier Mandy, som mener hun betaler en høy pris for hunders overlegne hørsel.

– Det verste var likevel at hun viste seg å være tilhenger av noen ganske kjipe, brune ideologier jeg skjønner sto høyt i kurs hos dere mennesker for noen hundre hundeår siden. Hun ville bruke meg i et slags absurd rasehygienisk eksperiment der man dyrker fram hunderaser helt uten særpreg eller skavanker.

– Dette kunne jeg selvsagt ikke gå med på, påpeker Mandy. Hun protesterer derfor mot den uønskede eieren ved å aldri å gjøre noen av de meningsløse triksene hun blir avkrevd. Hun nekter også å adlyde navnet sitt. – Jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg heter Britt Roger slik at jeg skal huske aldri å reagere.

– Jeg hadde sett for meg at eieren kunne avle noen søte barn som kunne leke med meg, men hun synes helt uegnet til avlsformål, sier lille Mandy. – For dere mennesker vil jo helst finne noe å like i den dere parrer dere med.