OK fulgte seriepremieren minutt-for-minutt.

Første scene: Henrik Mestad går gjennom skogen i snøen. Urealistisk! Den snøen er altfor hvit, trærne for grønne, Henrik Mestad er altfor for Mestad! Typisk norsk tv.

Og lyden er altfor lav! Drittserie! Nei, vent, vi satt på fjernkontrollen.

Norge kutter ut oljen over natta!?! Hei, Jo Nesbø, Miljøpartiet De Grønne ringte, de vil ha hasjen sin tilbake.

Norge skal nå leve av thorium. Anlegget er bygget etter at Brødrene Dal reiste tilbake i tid for å hjelpe professor Slatters å utvinne thorium i spektralsteiner ved å isolere umuliumet i curium 82.

Ny Tid-journalist blir vitne til at statsministeren kidnappes. Tusler rolig tilbake på kontoret uten å fortelle det til noen eller straks publisere nyheten. Første realisme til nå.

Urealistisk! Politimannen som beskyttet statsministeren lar være å skyte på kidnappperne. I virkeligheten ville han i det minste utløst et vådeskudd.

Statsministeren fraktes bort av terroristene i helikopter. (Etter at politimannen som åpenbart husker de pinlige vådeskuddsakene i 2015 lar pistolen ligge og prøver hardt å stirre helikopteret ned.) Politiet sender ikke eget helikopter. Godt inn i framtiden har politiet fortsatt ikke tatt i bruk helikopter i krisesituasjoner. Nok et poeng for realisme.

Typisk når du lykkes i å ligge på hjul med bil etter et helikopter, at telefondekningen forsvinner. “Phone signal lost. Searching.” “Plot signal lost. Searching.”

Statsministeren har kodenavnet Oscar 3-0. I virkeligheten ville letingen etter statsministeren bli forsinket, fordi de involverte ikke visste hvem Oscar 3-0 var.

Politimannen ringer til kona for å advarer mot at Norge kan havne i krig. Hun: Du må hente i barnehagen. Hei Russland, norske karrierekvinner står foran dere i klagekøen.

Anders Anundsen klapper seg selv på skulderen over at politifolkene spiller enda stivere enn i filmen hans.

Ny Tid-journalisten drar til kona for å fortelle at han så statsministeren bli kidnappet. Hun ber ham ta oppvasken. Han synes det er helt rimelig og tusler inn på kjøkkenet. Mannlige tv-seere nikker bekreftende til dette. Realismepoeng

Mann fra EU sier at Norge må godta alle EUs vilkår uten protester. Slik fungerer EØS-avtalen i virkeligheten også. Nye realismepoeng.

En truet og rådvill statsministeren improviserer en tv-tale hvor han sier situasjonen krever dialog. Endelig skjønner vi hvorfor Støre snakker så mye om dialog. Han er truet av paramilitære russere.

Statsministeren forteller journalisten at kidnappingen var en øvelse. Men legger til at hvis han skiver noe annet, så blir det konsekvenser. Er dette et tips Henrik Mestad fikk fra kompisen Jens Stoltenberg? – Og så jeg at NATO-bombingen av Libya var en øvelse og stakkars den som tør å skrive noe annet!

Ikke én eneste dronefilming over Barcode! Har de ikke sett noen norske dramaserier de siste par årene?

Politimannen som mistet statsministeren sverget åpenbart overfor seg selv at om han reddet statsministeren igjen, skulle han unne seg et måltid på McDonalds. Content marketing-møtet: – Hvorfor ikke, alt annet i serien er urealistisk.

Klar for episode 2 – hvor Russland samler inn befolkningens FM-radioer, men glemmer å samle inn DAB-radioene, og Gutta på Skauen får et momentum.

Etterspill: Ingen russere kritiserer serien etter å ha sett serien. Urovekkende tegn på at i hvert fall noen tenker at serien er realistisk.

 

Tagged with →