Det var lokal kjenning Gaute Langnes (42) statusmelding til støtte for demokrati i Tunisia som fikk president Benali til å flykte hals over hode fra presidentboligen i går ettermiddag.

Demonstranter jubler for Tunisia 2.0 etter Facebook-revolusjonen.

I det øyeblikk Langnes trykket på “send” for statusmeldingen “heia Tunisia”, nådde motstanden mot regimet en kritisk masse som gjorde det umulig for den tunisiske presidenten å bli sittende ved makta. Den despotiske presidenten har holdt befolkningen i et jerngrep i over 20 år.

Da hadde allerede store folkemengder samlet seg på nettet for å overta presidentens Farmville og poste åndssvake Start-quizzer og sure smilefjes på profilen hans.

I løpet av kort tid følte ledende personer i statsapparatet seg tvunget til å Facebook-profilbilder til Gandhi, Ole Brumm og Teletubbies.

– Jeg er ingen myk mann. Jeg har nektet en befolkning jobb og ytringsfrihet i en generasjon. Jeg har torturert og jeg har løyet, sa president Benali til Opplysningskontoret på vei inn i privatjeten i går. – Men når en hel nasjon poke-er deg…  du kan bare forestille deg den virtuelle smerten. :'((.

Langnes selv er forvirret over oppstyret: – Jeg satt egentlig bare og så på en fotballkamp, jeg.

– Men for all del, jeg støtter Kadras kamp mot utsendelse av papirløse munker i Tunisia. Eller var det Urge på halvliterflasker?

Tagged with →