Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) er begeistret over Sylvi Listhaugs (Frp) forslag om å ta kontantstøtten fra alle som ikke snakker norsk. Norsk Forening for Døvstumme, som representerer en av gruppene som rammes hardest av Frps forslag, har så langt forholdt seg tause.

Livsnyter Kåre Sædberg (63) hevder han er godt integrert i lokalsamfunnet i Bangkok, og viser til at trygda for det meste går til å støtte lokale jenter økonomisk (Foto: nogoodreason/CC).

Livsnyter Kåre Sædberg (63) hevder han er godt integrert i lokalsamfunnet i Bangkok, og viser til at trygda for det meste går til å støtte lokale jenter økonomisk (Foto: nogoodreason/CC).

– Vi synes det er et interessant prinsipp å ta velferdsgoder fra grupper som ikke bidrar til integrering, sier førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg.

Det er naturlig nok potensialet for innsparinger som har vekket størst begeistring i AIDs korridorer: – Dette åpner for uante muligheter, framhever Brandtzæg. – Det første vi vil se på er selvsagt å ta trygda fra nordmenn som bor årevis i Spania uten å lære seg spansk. Vi vil gjennomføre grundige språktester, der det ikke skal være mulig å snike seg unna med “una cerveza, por favor” eller “quanta costa la puta”.

Det stopper imidlertid ikke der: – Det kan bli aktuelt å trekke tilbake pensjonen til eldre nordmenn som huffer seg over sotrørene i oppgangen og hytter med paraplyen mot mørkhudede. Snørrunger som sitter og skriver anonyme rasistiske innlegg på db.no bør miste studiestipender, da de uansett ikke ser ut til å ha særlig dannende effekt. Naive venstreradikalere som mener man skal “forstå” ambassadebrenning, burkha og juling av barn kan få en mild advarsel, for eksempel i form av bortfall av pendlerfradrag.

– Med tanke på hvor lite nordmenn flest bidrar til integrering, er innsparingspotensialet nærmest ubegrenset, sier en entusiastisk Brandtzæg. – Sylvi Listhaug kan ha reddet oljefondet og velferdsstaten i én jafs. Det beviser vel at selv en blind høne kan finne korn.