Drumpf virket veldig avslappet da han sa at Clinton hadde et voldsomt hat i hjertet, var djevelen selv og skulle fengsles om han ble president. Mens Clinton var merkelig stiv og oppstyltet da hun forsvarte sannhet, demokrati og vestlig sivilisasjon slik vi kjenner den.

(CC/Mark Taylor)

(CC/Mark Taylor)

Drumpf overgikk forventningene i nattens debatt. Han hadde åpenbart forberedt seg godt. På ingen tidspunkt under debatten tok han tak i kjønnsorganet til Clinton og begynte å kysse henne. Han snakket ikke engang høyt om at han kunne tenke seg å gjøre det.

Og dette er tross alt en mann som har vært svært åpen om hvor glad han er i nettopp gifte kvinner. Ikke lukket slik Clinton fortsetter å være om sin e-postserver. En slik selvdisiplin er viktig for en presidentkandidat.

Clinton på sin side ga seg ikke med masingen om at Drumpf ikke har betalt personskatt på 20 år. Det var utrolig slitsomt å høre på! Han har allerede svart på det spørsmålet i den forrige debattrunden. Den slags gnåling kan hun umulig tjene på blant hvite, mannssjåvinistiske rasister. Dette er en gruppe hun åpenbart virker å ha fordommer mot.

Nå må hun snart forstå at Drumpf kjenner skatteloven langt bedre enn henne, når han kan unngå å betale personskatt i 20 år og komme unna med det. På samme måte som han kjenner sannheten langt bedre enn henne, når han kan lyve 43 ganger i løpet av debatten og komme unna med det.

I motsetning til Clinton virker Drumpf autentisk. Han er ikke redd for å si det han mener. Bortsetter fra når han sier ting han ikke mener. Som at Russland skal hacke mailen til Clinton og at velgerne skal bruke sin grunnslovsfestede rett til skytevåpen – mot Clinton.

Clinton hadde ingen åpenbare løgner. Men hun har en lei uvane med å smile litt tilgjort når hun sier sannheten. Og moderatorene avbrøt stadig Drumpf når han avbrøt Clinton. Det er ikke bra for media som nøytralt skal kunne balansere likt mellom løgn og sannhet. Og faktaene deres virket svært venstrevridde.

Drumpf vant den andre presidentdebatten på stil! Jeg kan dessverre ikke vurdere innholdet – det vil være å favorisere demokratiet.

– Se All Makt om USA-valget på Teaterkjellern 26. oktober kl. 19.30! www.facebook.com/allmakt/

Tagged with →