Et økende antall trekkfugler dropper nå den lange flyturen til Norge. – En sommer til i Hokksund, og jeg tror jeg hadde tatt livet av meg, sier den unge trosten Jørn til Opplysningskontoret.

Trosten Jørn har planlagt å ta et friår for å se verden, kanskje lære noen nye kvitter og hekke litt rundt (Foto: photon/Flickr/CC).

Trosten Jørn har planlagt å ta et friår for å se verden, kanskje lære noen nye kvitter og hekke litt rundt (Foto: photon/Flickr/CC).

Den yngre generasjonen av troster har begynt å stille spørsmål ved den årlige reisen nordover. – Dette med å reise til det samme stedet i Norge hvert år er noe besteforeldrene våre holdt på med, sier han. – Litt grå stær, liksom.

Mange troster i Jørns generasjon synes den lange flyturen til Norge koster mer enn den smaker. – Norge er kaldt og vått. TV suger. Og bak hver trestamme lurer en trønder i allværsjakke som vil radiomerke deg.

– I Norge betaler man dyrt for å reise til Syden, og så skal jeg liksom fly motsatt vei helt gratis? For hva da – meitemark og regn? Framfor å sjekke ut sisikscenen på Ibiza og hekke på Gibraltars hvite klipper? I think not, sier Jørn.

I likhet med mange av vennene hans, velger Jørn i år å tilbringe sommerhalvåret på sørkysten av Spania. – Det eneste aberet er at hele Hokksund ser ut til å ha flyttet ned hit, avslutter han.

Tagged with →