Tomsvoll skole i Nord-Trøndelag kaster seg nå inn i overgangsmarkedet for talentfulle barn for å styrke sin miserable tabellposisjon på de nasjonale prøvene i lesing og regning.

Resultatene fra de nasjonale prøvene
viser med all tydelighet hvilke av landets tiåringer som vil bli produktive og vellykkede samfunnsborgere, og hvilke vi like gjerne kan sende på attføring først som sist.

Tomsvoll skole

Tomsvoll skole

Tomsvoll skole i Nord-Trøndelag har år etter år havnet i bunnsjiktet i undersøkelsen. Inspektør Bjarne Håndbrækken har nå fått nok av de dårlige resultatene. – Det er en årlig ydmykelse for Tomsvollsamfunnet å bli påminnet om at våre tiåringer er fullstendig talentløse.

Skolen har derfor lansert visjonen Nasjonal Samling 2015, der målet er at Tomsvoll skole skal toppe tabellen om syv år. For å oppnå dette satses det på yngre krefter:

– Vi sender nå inn talentspeidere i barnehagene i nabokommunene. Får de øye på talentfulle barn som kan styrke resultatene våre på sikt, er det fram med sjekkheftet.

Håndbrækken har inngått et samarbeid med lokale næringslivsaktører, som finansierer oppkjøp av barna: – Det skal ikke stå på penger, sier Håndbrækken.

En toåring som kan tegne en hodefoting går for øyeblikket for 50.000 kroner, mens en fireåring som kan skrive navnet sitt har blitt solgt for 75.000. En spesielt talentfull treåring med tall- og mengdeforståelse ble nylig kjøpt inn for 100.000 kroner.

– Vel så viktig som å skaffe seg talentfulle elever, er det å kvitte seg med de svakeste som trekker ned snittet, fortsetter Håndbrækken. Skolen betalte nylig nabokommunen Fjernøy 1 million for å ta over to analfabeter fra Afghanistan, en gutt med ADHD og en psykisk utviklingshemmet jente.

– Man kan ikke lage omelett uten å knuse egg, avslutter inspektør Håndbrækken.

—————————

Høyres landsmøte applauderer Tomsvoll-modellen

Tagged with →