bloggbyline-viggo4 

 

kaptein_sabeltann_x1

Kaptein Sabeltanns skaper, Terje Formoe, planlegger i disse dager en kontroversiell ny forestilling i Kristiansand Dyrepark. Forestilling viser Sabeltanns menn på oljetankertokt i ledtog med somaliske pirater. Håpet er at forestillingen ”Moro i Mogadishu” skal gi fornøyelsesparken et nødvendig økonomisk løft.

 

– Jeg prøver å vise at pirater ikke er usympatiske kriminelle. De er glade eventyrer som dyrker kameratskap, en munter trall og bøljan blå. Dessuten bor det mange somaliske asylsøkere i Kristiansand. Disse representerer dedikert og billig arbeidskraft. Med finanskrisen er vi tvunget til å kutte i skuespillerlønninger. En lokal reder har også bidratt ved å donere en oljetanker som var på vei til opphugging, sier Formoe og legger til:

 

– Uansett trenger ensembelet en ny giv. Ærlig talt har dialektikken mellom Pelle og Pysa nådd et kunstnerisk metningspunkt. Dessuten har Pinky og Sunniva kommet i stemmeskifte.

 

I tillegg til nye sanger som ”Ablegøyer i Adenbukta” har den kjente og kjære Sabeltannsangen ”Vi kommer alltid tilbake!” fått et nytt vers: ”Vi kommer alltid tilbake! Vi er på evig jakt! Aldri en dag skal det internasjonale samfunnet glemme oss, hver eneste EU-fregatt, må være på vakt!”

 

Les mer her og her og her og her.

 

Tagged with →