I ettermiddag ble det klart at Jessheim-mannen Finn Thomsvold (41) fortsatt er usikker på om han skal bli medlem i Facebook-gruppen ”Vi støtter Kadra”: – Det er veldig sterke følelser i sving i denne saken, og jeg vil nødig støtte den ene eller andre siden før alle fakta er på bordet, understreker Thomsvold.

Finn Thomsvold (41) på plass i situasjonsrommet. (Foto: sylvar/CC).

Etter at Thomsvold ble invitert til Kadra-gruppen i 2007, har han brukt mye tid på å sette seg grundig inn i saken. – Jeg har lest et hundretalls avisartikler, har gått gjennom tidslinjen utallige ganger og snakket med øyenvitner. Men alle bitene i puslespillet har ennå ikke falt på plass, sier han.

Thomsvolds liv ble ikke enklere da han på vårparten 2008 fikk invitasjon til gruppen “Støtt munkenes protest i Burma”. – Jeg fant ut at jeg ikke kunne ta stilling til et så alvorlig tema uten førstehåndskunnskap, så jeg bestilte umiddelbart en reise dit for å se protestene med egne øyne.

Da en blodig og forslått Thomsvold etter to ukers fengsling krøp ut av cella i Rangoon, kunne han konstatere at han nok hadde betydelig sympati med munkenes sak. Vel hjemme ble han medlem nummer 3,291,321 i gruppa.

Thomsvold innrømmer overfor Opplysningskontoret at dette er den eneste av de mange hundre forespørslene han har fått gjennom tre år som Facebook-bruker som han har klart å ta stilling til. – Det verste er jo dette statusfeltet: Innen jeg har kommet på en fiffig måte å formulere et trivielt gjøremål på, er jeg allerede i gang med noe annet.  Jeg savner en ”vet ikke”-knapp, sier Thomsvold, som løpende vurderer å gi opp hele greia og skaffe seg et liv.

Tagged with →