– Vi er vanligvis en solid aktør, sier informasjonssjef Kristin Tønnessen i Telenor til pressen. Nærmere undersøkelser viser at informasjonssjefen ikke hadde dekning da denne uttalelsen ble avgitt.

Telenor forklarer at den vanskeligste jobben er over - å finne igjen basesenderen de mistet i vannmassene. (Flickr/CC/Ben)

Telenor hevder det er de store oversvømmelsene som har forårsaken nedetiden på Telenors mobilnett over hele landet. Selskapet forklarer at de rett og slett mistet basesenderen sin i vannmassene. Og selv om de har plukket den fra hverandre og tørket den med hårføner, så virker den fortsatt ikke. De skal nå prøve å la den ligge over natten og så skru den på igjen.

Telenor peker også på at forsikringsselskapet nekter å betale erstatning for basesenderen. De mener at Telenor mistet den i vannet med vilje, for å kunne få den nye iBasesender 5 med WiFi, HD-grafikk og rike multitaskingsmuligheter.

Flommen skaper trafikkaos

I hovedstaden har de store vannmassene skapte store trafikkforstyrrelser. Hasteutnevnt fylkesmann i Oslo og Akerhus, Valgerd Svarstad Haugland, har nå iverksatt del 1 av regionens flomkriseplan: samle inn to av hver dyresort.

Dumpet fylkesmannskandidat, Per Kristian Foss, mener på sin side at hans strategi, ironisere bitende over flommen, ville vært mest effektiv.

Tagged with →