Avinor sier de ikke har annet valg enn å stenge all luftferdsel. – Siden alle passasjerer må gå gjennom taxfreebutikkene ved avgang og ankomst, så vil ingen kunne komme seg på og av flyene når butikkene stenger.

(Foto: Flickr/Geir Halvorsen)

– “Borte bra, men hjemme best” står i fare, når hjemvendte turister møter stengte taxfreebutikker, sier arbeidsminister Robert Eriksson. (Foto: Flickr/Geir Halvorsen)

Informasjonsrådgiver Bjørnar Brantzæg i Avinor innrømmer at strategien med å sluse passasjerene gjennom taxfreebutikkene nå har slått tilbake på dem.

– Da vi bestemte oss for å øke vår fortjeneste ved å øke folks lever- og lungeskader, hadde vi dessverre ikke forutsett dette. Det er synd at dette går utover en uskyldig tredjeparts muligheter for en tidligere død.

Lønnsnemd

OK har snakket med en svært bekymret arbeidsminister Robert Eriksson fra Fremskrittspartiet.

– Tvungen lønnsnemd brukes når en streik truer folks liv og helse. Men hva gjør en når en streik fremmer folks liv og helse?

– Da innfører man utvungen lønnsnemd. I denne saken føler vi oss på ingen måte tvunget til å bruke lønnsnemd. Dette gjør vi med glede.

Eriksson sier han tar streik på alvor og ser nå på forebyggende tiltak for å unngå det samme på landets lakrispipefabrikker.