Moha al-Haq er glad han ikke skal sendes hjem til demokrati og frihet. (Flickr/CC/Doug888)

Moha al-Haq er glad han ikke skal sendes hjem til demokrati og frihet. (Flickr/CC/Doug888)

De syv personene med tilknytning til Taliban som det siste året har fått opphold i Norge kan ikke sendes tilbake. Norske myndigheter hjemme advarer nå mot norske myndigheter i utlandet.

Konstituert førstekonsulent Tor K. Engen viser til UDIs egne retningslinjer og forteller at en ikke har annet valg enn å la Taliban-soldatene bli i landet.

– Det er ingen som kjenner norske myndigheter som norske myndigheter. I følge våre undersøkelser vil disse personene være et opplagt mål for godt trente norske spesialsoldater. De har alle lange skjegg, fargerike gevanter og er lite diskré i sin vokale motstand mot kvinner og demokrati, mener Engen.

– Nå som Norwegian flyr daglig med hjemvendte afghanske asylsøkere, vil det bare være for våre spesialsoldater å plaffe ned de som ikke lar seg friste av Norwegians nye tax-free-avdeling på Kabul flyplass.

Engen mener det ikke finnes noe tvil om at Taliban-soldatene vil bli torturert om de blir sendt hjem.

– Dette er åpenbart. For disse karene er synet av burkaløse kvinner og vitenskap i skolen helt umenneskelig. I henhold til UDIs kulturrelative torturbarometer er dette langt verre for dem enn waterboarding og strøm i testiklene, understreker førstekonsulenten.

Tagged with →