Blandede følelser for Mira Craig som er glad for å ha fått rett, men lei seg for å være dødende, etter at hun fikk skyldfølelse av å si at “kreft i veldig mange tilfeller forårsakes av skyldfølelse”.

(Wikicommons/Ernst Vikne)

Dette brillevalget skal også ha gitt Mira Craig skyldfølelse. (Wikicommons/Ernst Vikne)

Forskere er frustrerte etter at årevis av møysommelig arbeid med å bygge vitenskapelige paradigmer som grunnlag for å løse kreftgåten nå faller i grus.

Biolog Bjørnar Brandtzæg på Radiumhospitalet føler han har kastet bort dager, netter og et uttall rotteliv på å bevise at faktorer som kosthold og røyking ligger bak kreftgåten.

– Hadde jeg bare visst det var så enkelt, sukker han.

– Det tristeste er at jeg er blitt så glad i Mira Craigs musikk etter å ha spilt den for rottene mine for å teste korrelasjonen mellom disharmoniske lydvibrasjoner og kreft. Rottene døde for øvrig av angst – og stressreaksjoner etter bare et par avspillinger av plata.

Hypokondere fortviler
Det avgjørende empiriske eksempelet på at Craigs krefthypotese holdt stikk har skapt rystelser også blant norske hypokondere.

Esther Gullikstad i Norsk hypokonderforening sier at organisasjonen nå legger ned seg selv.

– Vi kan ikke annet. Med det nivået på sutring vi daglig generer framstår vi nærmest som en selvmordssekt, slår hun fast.

– Nå føler jeg meg heeelt frisk.  Bare, bare frisk. Ingen verdens føling med et eller annet mystisk syndrom som spiser meg opp innenfra. Neeeida.

Tagged with →