Fugler over hele verden feirer i dag at en annen dyregruppe, nemlig grisen, har overtatt verdens negative søkelys. Etter flere år med renneløkka om halsen kan fuglene endelig slippe et lettelsens sukk.

FRYKTER FOR SITT LIV: Unge som gamle, søte som heslige. Alle svin er nå en helsefare.

FRYKTER FOR SITT LIV: Unge som gamle, søte som heslige. Alle svin er nå en helsefare. (FOTO:be_khe/CC/flickr)

Hardt pressede tabloidaviser har vært raskt ute med å stemple grisen som faunaens nye svineri, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. På Twitter spredte fuglekvitteret seg som ild i tørt gress, og selv den fjerneste Albatross er nå informert om pandemifryktens seneste utvikling.

Trosten Rannveig er ikke i tvil om hva dette betyr for fuglenes selvbilde:

– Endelig kan vi åpent stå fram som fugler uten å måtte flakse med blikket eller bli tvunget til å ta avstand fra andre fuglers tåpelige og selvutslettende sykdom. Nå er det svina som får føle hvordan det er å stå alene mot rushet!

Svin opplysningskontoret har vært i kontakt med forteller om nervøs stemning.

– Vi er redde for å bli skåret over én svinekam forteller alfagrisen Brumle fra 4H-gården i Askim. Han forteller at flere svin har gryntet frampå om muligheten for å danne en stay-behind gruppe, svina på skogen, for å bevare originalt DNA dersom resten av artsfrendene skulle rote det til for seg selv og bli syke.

– Svin over hele verden savner informasjon om hvordan vi skal forholde oss til denne situasjonen, forteller avlsgrisen Dieter Würst på sprakende telefonlinje fra Schleswig Holstein. Folk får informasjon om ditt og datt, men ingen har noensinne fortalt oss griser hvordan vi pusser trynet tomt for snørr, slim og svineri for å unngå smitte.

I det svinefamilier over hele verden går en usikker fremtid i møte er det liten sympati å spore hos fuglene.

– Svina ja, jeg visste at det var noe muffens med dem, sier byduen Ole-Jacob nonchalant mens han slurper i seg kebabrester fra rennesteinen. Jeg spiste en pølsesnabb en gang greide knapt å fly de neste tre dagene. Nei, la dem seile sin egen svinesti!

————————–

mer om svineriet her og her og her og her

Egypt går bananas!

Tagged with →