SV ønsker å stanse utdelingen av krigskors for heltemodig innsats blant norske soldater i Afghanistan. Korset skal erstattes av diplomer og statuetter til personell som bidrar til å øke trivselen i den norske kontingenten.

SV ønsker ikke å premiere soldater som begår denne typen handlinger

SV ønsker ikke å premiere soldater som begår denne typen handlinger

– Vi reagerer sterkt mot bruken av begrepet “krig”, sier forsvarspolitisk talsmann i Aurskog-Høland SV, Bjørnar Mysmoen. – SV er mot krig i Afghanistan. Vi foretrekker derfor å kalle engasjementet vårt i Afghanistan for koordinert ikke-voldelig dialogbasert kvinnefrigjøring.

– Dessuten synes vi det er galt å premiere soldater for å drepe andre. Vi vil heller rette fokus mot de mer positive sidene ved vårt Afghanistan-engasjement, sier Mysmoen.

– Vi foreslår at beste kulturinnslag på soldatenes fredagsunderholdning gis audiens hos kongen og et fint, laminert diplom med fargerike symboler fra alle de store verdensreligionene, FN-emblemet og Human-Etisk Forbunds logo. Statuetten “Go’klumpen” deles ut til personell som har skapt ekstra god stemning i leiren, f.eks. ved å overraske med fersk gjærbakst.

– Men er ikke dette litt på siden av soldatenes egentlige, militære oppdrag i Afghanistan?

– Av hensyn til nasjonal sikkerhet kan jeg ikke si så mye om det. Men vi i Aurskog/Høland SV føler oss trygge på at alt skjer i ordnede, humanistisk-pasifistiske former der borte, avslutter Mysmoen.Siste: “Kjakan” kritiserer SV.

Stem på Bloggrevyen

Tagged with →