Samtidig med SVs horestunt onsdag formiddag, der fire SU-kvinner sjekket temperaturen i Oslos horestrøk, bestemte tre gateprostituerte seg for å sjekke ståa på Stortinget

TRODDE DET VAR VALG: Mannen som ønsket å bli anonymisert fortalte at han hadde sovet en stund og trodde det var valg i dag. Han fikk seg en latter for livet da han fikk vite at han hadde gitt stemmen til tre gateprostituerte. (FOTO: Belinda Larsen/nafmo/CC/Flickr)

TRODDE DET VAR VALG: Mannen som ønsket å bli anonymisert fortalte at han hadde sovet en stund og at han i forvirringen som fulgte den brå oppvåkningen troddedet var valg i dag. Han fikk seg en latter for livet da han fikk vite at han hadde gitt stemmen til tre gateprostituerte. (FOTO: Belinda Larsen/nafmo/CC/Flickr)

– Vi var nok litt naive sier Belinda Larsen (43), tydelig rystet over å ha motatt stemmesedler fra tilfeldig forbipasserende. Vi trodde ikke politikk var så kult lenger, men ser at problemstillinger som hurtigtog, nasjonale prøver og miljøavgifter er noe som opptar folk året rundt, ikke bare i ukene før valget.

De tre kvinnene forteller at de ikke gjorde noe for å fremstå som politisk aktive, og at de i ren forfjamselse tok bilder av stemmegiverne for å vise jentene på strøket at politikk faktisk engasjerer.

Stortingssekretær Gry Dalseth (56) nøler ikke med å kalle horenes oppførsel for naiv.

– Hva tror de kommer til å skje når de henger utenfor Stortinget forkledt som den famøse “olabukseligaen” bestående av høyres Ine Marie Eriksen og SVs Inga Marte Thorkildsen som rystet det politiske Norge på begynnelsen av tiåret? Det er så naivt at jeg ikke finner andre ord enn naivt for det. Det er sånt som naive småjenter driver med. 

Hverken Belinda eller de to andre jentene som ikke ønsker å stå fram ved navn har noe ønske om å gå inn i politikken på permanent basis.

– Skomaker bli ved din lest er det jo noe som heter, sukker Belinda. Men SV jentene gjør det ikke akkurat enkelt for oss. Kanskje vi skal forby stemmegiving for å svare med samme mynt? fniser den yngste av de tre mens de muntert rusler nedover Karl Johan fulle av nye inntrykk.

Tagged with →