Ved Høyskolen på Fagernes er undervisningen allerede i gang. Her øver studentene på å snakkes svensk med stemt s. (Flickr/CC/DSCN5251)

Ved Høyskolen på Fagernes er undervisningen allerede i gang. Her øver studentene på å snakkes svensk med stemt s. (Flickr/CC/DSCN5251)

Som et av regjeringens nye hovedtiltak mot den stadig truende finanskrisen, vil landets distriktshøyskoler nå utdanne et stort antall personer som vil beskjeftiges med å lage satire over Ari Behn.

Seksjonssjef Atle Kirkenær i finansdepartementet har stor tro på den nye norske næringsveien:

– Vi har lenge lett etter noe som kan supplere og på sikt erstatte oljeøkonomien. Lenge trodde var det var teknologi. Og så var det et eller annet vi kalte innovasjon. Nå tror jeg vi har funnet en nasjonal nisje i satire omkring Ari Behns gjøren og laden, forteller Kirkenær.

– Forestående generasjonssikfter vil vise om dette er en fornybar ressurs. I alle tilfeller vil vi kunne finne drivverdige forekomster over femti år fram i tid, ikke ulikt prognosene for olje- og gassreservene i Barentshavet. Inntektene fra dette vil sette hjulene i gang i alle filialer av AS Norge, påpeker seksjonssjefen og fortsetter:

– Den mest positive bieffekten er jo at dette virker samlende på nasjonen. Sammen kan vi le av Ari og glemme egen udugelighet. Ikke minst kan vi flytte oppmerksomheten over fra krisen i Midtøsten og global oppvarming.

– Men hva vil dere faktisk gjøre med krisen i Midtøsten og global oppvarming?

– Du, så du Ari på svensk tv, eller? Snakket svensk og greier, hehe. Og hva er det egentlig med han der Per Heimly?

– Er ikke dette nærmest personforfølgelse? Denne Behn virker jo oppriktig glad i kona si og vil vel egentlig bare forsvare henne?

– Prinsessen kunne jo bare giftet seg med Tor Bomann-Larsen, så hadde vi alle sluppet dette.  Du, når ble han egentlig venner igjen med han Heimly?

Etter det Opplysningskontoret kjenner til vil distriktshøyskoler over hele landet allerede i vår tilby 20-vekttallskurs i Ari-satire. På Distriktshøyskolen på Fagernes treffer vi en jevn strøm av nye studenter som i pausen i immatrikuleringsseremonien øver stemte s-er og gnir seg i tredagersskjegget.

Ari-imitator Kjell Rune Wiggen er en av mange studenter som ser fram til å begynne studiet:

– Egentlig var jeg litt skolelei, men dette er midt i blinken for meg. Jeg har litt talefeil og så har jeg alltid vært bra på å drite ut ting. Hør, hør nå… Tsskjære, Märtha… hahaha, hikster Wiggen.

– Er det alt?

– Jada, de krevde ikke mer på opptaksprøven. Og så minimum mopedførerbevis, da, for å kunne turnere.